Запознайте се

Какво има около нас

Ние се намираме в по-тихата, нова част на Офринио на 220 метра от плажа. Излизайки от уличката ни се намира ресторант Парадизо в който можете да обядвате или вечеряте на много добра цена. Всичко е прясно, добре сготвено и ще ви обслужат с усмивка. Пред ресторанта са разположени и чадъри. До ресторанта има бар с удобни шезлонги.Можете да се настаните на тях, а можете да използвате чадъра, олекотените столчета и хладилната чанта, които сме ви приготвили и да се разположите далеч от тълпата. Офринио разполага с цели 17 км плажна ивица. Навсякъде по дължината й е подходящо за плаж. Водата е чиста и влизането е полегато.

Ако тръгнете от Парадаизо посока центъра на Офринио, ще можете да се разхождате километри по тротоар, любувайки се на морето отблизо. Изключително красиво е по залез. Ако сте с бебешка количка или колело – разполагате с близо 5км велоалея ( ведната посока). Можете да отидете в по-шумната и оживена част в която има безброй магазини, ресторанти и сладкарници. Където и да седнете – няма да сгрешите. 

ресторанти Офринио
офринио плаж

достъпни пресни продукти

Пазар в понеделник

Ако искате да си купите плодове, маслини, зеленчуци, ядки, риба и какво ли още не – всеки понеделник има голям пазар в Офринио. Започва рано сутрин и приключва на обяд.

Всичко е прясно, цените са ниски и ще можете да заредите хладилника с продукти за няколко дни. Купете си сладка диня, домати, краставички, зелена салата и пресен лук на добра цена.

В Офринио има рибен магазин от който можете да си закупите прясна риба всеки ден

само на крачка от

Най-добрите плажове

 На около 30 км, карайки по красив път виещ се до морето, ще стигнете до плажовете на Неа Перамос.

Там има няколко бийч бара, някои от тях предлагат жива музика, други са с ди джей и в компанията на ледени коктейли можете да изкарате един страхотен ден. Водата там е кристална, абсолютно прозрачна. Всеки бар има огромен паркинг на който да оставите автомобила си. На което и заведение да се настаните – няма да сгрешите. Можете да поръчате фрапе с вода в зоната на бара или пък да поставите своя чадър в свободната зона. На тези плажове няма постройки, няма хотели – само плаж, музика и релакс. Подходящо е и за семейства с деца. 

на разходка до

Пещерата Алистрати

Ако искате да се разходите и ви е омръзнало да стоите на плажа ( в което се съмнявам), можете да се качите на колата и да посетите една от най-красивите пещери в Гърция – Алистрати.

Тя се на мира на около 30км от Офринио. Дълга е цели 3 км и е величествена и изключително интересна изпълнена със своите снежнобели 15 метрови сталактити, висящи от тавана. В пещерата живетя и множество прилепи.

Отворено е всеки ден от 9 до 19 часа.