В Дубай с деца

        След дълго лутане и чудене къде да заведем децата на почивка, в крайна сметка решихме да бъде в Дубай. Преди повече от 5 години бяхме ходили сами и ни беше допаднало. Заминахме през месец май, което според мен е най-подходящото време за обиколки. Времето е достатъчно топло, но не са големите горещини в които излизайки от хотела не можеш да дишаш от жега.

къде нощувахме 

Апартамент в хотел

 

Хотела

      Наехме си предварително апартамент близо до центъра, в непосредствена близост до Dubai Frame. Оказа се, че терасата ни е със страхотна гледка точно към арката. Хубаво е когато сте с деца да наемете апартамент и да разполагате с кухня. По този начин ще можете да си пазарувате и да се храните у дома. Цената на нощувката за нашия апартамент беше около 200лв Почистваха добре, беше оборудвано с всичко необходимо и около него имаше суермаркети.

 Транспорт

      Най-добре и най-изгодно е да си наемете кола, доста ниска цена както и евтин бензин 🙂 Това е най-подходящия начин за обикаляне където си пожелаете. Имайте предвид, че шофирането може доста да ви затрудни. Всички карат доста бързо и има по 6-7 платна. Изпуснеш ли отбивката – ще караш и въртиш много. Единствения вариант е да ползвате навигация и да я следвате много внимателно 🙂

Местата, които посетихме:

Зоогическата градина

    Тук вече изкарахме на показа всички зъби на децата. Такива усмивки и радост рядко сме виждали у тях. Зоогическата градина в Дубай както и всичко останало е с внушителни размери. Тук можеш да наблюдаваш истинска горила, а залата с хипопотамите наистина ще ви заплени. Тя представлява климатизирана зала, оградена с огромни увеличителни стъкла през които наблюдаваш семейство хипопотами. Правят кълбета под вода и се носят с такава лекота в нея, че оставаш изумен. Приближават се до теб и те наблюдават.

      Най-интересното според нас беше сафарито с джип. Около 500лв ни струваше това изключително забавление. На няколко декара е разположен парк, наподобяващ Африка 🙂 Качихме се на страхотен сафари джип само нашето семейство и започнахме да обикаляме между жирафи, зебри и носорози. Най-интересното беше храненето и играта с жирафа. Шофьора на джипа ни даде моркови с които да го храним. Децата не бяха на себе си от възторг, никога не бяха имали толкова близка среща с жираф. Това сафари определено беше най-вълнуващото преживяване в Дубай. Продължава около час.

Вижте видеа от зоопарка ТУК

The Lost Chambers Aquarium

        Има няколко варианта на билетите – различни цени и различни зали. Можете подробно да се запознаете с вариантите в линка, който съм приложила. Уверявам ви, че ще бъде много интересно както за децата ви така и за вас. Много забавен момент е храненето на рибите. Гледката е внушителна! Огромни аквариуми с безброй красиви обитатели.

      Тези увеселителни паркове се намират на едно място. Можете да посетите за деня един парк или няколко и съответно цените са различни. Можете да закупите билети само за един парк или общ билет за няколко и тогава цената ще падне. Ще приложа линк под всеки с актуалните цени.

Подробности разгледайте тук 

Lego Lend

      Задължително трябва да се посети особено когато сте с деца. Дубай направен от лего! Огромни фигури на сгради, животни какво ли още не изпълнени само и единствено от лего блокчета. Уникално е и наистина децата ви ще останат очаровани. Тук има и Lego Wother, но ние не го посетихме тъй като времето беше много топло, но според мен не достатъчно за да прекараме деня във водата, въпреки, че и там през този месец си беше пълно с посетители. В Лего Ленд има и “истинска” подводница в която те качват, потапят те под вода и гледаш през стъклата фигури от лего и красиви риби! Всичко си заслужава да се види. Отделете си един ден за този парк. Има страшно много атракции и забавления за децата и вас. В този месец ще се радвате да посетите всяка атракция без да чакате на дълги опашки

Подробности разгледайте тук ps://www.legoland.com/dubai/

Motion Gate

       

Това е огромен увеселителен парк с наистина уникални атракции.  На нас, родителите ни беше почти толкова интересно, колкото и на децата ни. Посетихме света на Шрек, отидохме на гости на Конфу Панда, потопихме се в живота на Драконите и още и още и още…..всичко е направено безопасно, красиво и запленяващо. Парка е много голям, пълен с влакчета, люлки, страшни зони, всичко, което едно дете би искало да посети. 

*Заплатихме около 130лв на човек, за децата също за да влезем, но можете да комбинирате с входовета на друг пар , например Леголенд и да заплатите обща цена за двете с намаление.

Прилагам линк с актуални цени: https://www.dubaiparksandresorts.com/en/motiongate?_ga=2.213229276.953972324.1574280958-228314957.1574280958

Сафари в пустинята

       Има безброй фирми, които го предлагат. Можете да си поръчате от хотела или още по-добре от брошури в които има по няколко фирми и различни цени (не много голяма разлика). Ще ви вземат от хотела и ще ви закарат в пустинята. Ще ви качат на джип и ще преживеете силен адреналин. Карат като луди, постоянно имаш чувството, че ще се преобърнете. За наше учудване – подходящо е и за деца. В цената е включена вечеря и програма. Посрещат ви в лагер, в който ще хапнете и ще се позабавлявате.

        Преди да влезете ще може да се качите на камила и да се снимате с нея, но ако желаете разходка – ще трябва да си доплатите. Пазарете се! Смъкват лесно от първначалната цена.

        Когато влезете в лагера можете да се възползвате от VIP маса, която предлагат, но цената е много висока ако не се спазарите. Така че – поискайте отстъпка, после още малко и още малко :)))) Тази VIP маса ще ви осигури сервиране на храна и напитки на място без да се налага да ходите и да се редите на огромни опашки. Тук можете да си поръчате алкохол, но е много скъпо.